Vlaanderen Vakantieland, Deel 1.

29-03-2015 21:20

Viktor en Tina zijn een stel van eind twintig, die lekker de boel de boel laten en hebben een vakantie geboekt. Niet zomaar een vakantie, maar bezoek aan het Vlaamse Kasseienfestival. Dat wordt gevierd in gans de Vlaamse regio tussen halverwege maart en halverwege april en duurt ongeveer 4 weken. Los van hun liefhebberij van deze hobby, is de aanleiding. En wat minder prettige aanleiding voor de duidelijkheid. Gedurende 2014 hebben ze allebei wat fysiek leed opgelopen tijdens de uitvoering van hun gezamenlijke hobby, in voorbereiding op het Vlaamse Kasseienseizoen.

Viktor liep een sleutelbeenbreuk op en Tina brak haar been op meerdere plaatsen. Om hun genezing te ‘’vieren’’, hebben ze gezamenlijk besloten een rondreis te maken  naar alle evenementen tijdens die Kasseienfestival. De vier grootouders waren gelukkig gezamenlijk bereid gevonden hun drie kinderen op te vangen deze periode, zodat ze niets van school zouden missen. Ze woonden namelijk allemaal redelijk in de buurt van de basisschool van de drie jonge kinderen, een dochter van 5 en een gemengde tweeling van zes jaar.

Ze vertrokken dinsdagmiddag 24 maart vanuit Nederland naar Roeselare, zodat het jonge stel op tijd ruim op tijd was voor de eerste evenementen gedurende woensdagmiddag. In de loop van de avond hebben ze wat gegeten en heeft het echtpaar wat rondgelopen in het centrum van de West-Vlaamse stad. Na een goede nachtrust in een plaatselijk hotel vertrokken ze al vroeg om dwars door Vlaanderen naar Waregem te rijden. Onderweg werden onder andere Tielt, Ronse en Oudenaarde bezocht voor plaatselijke vereringen van deze beroemde stenensoort. Het hoofdprogramma vond die dag in Waregem zelf plaats, met een muziekfestival. Dat duurde tot in de late uurtjes, dus Viktor en Tina hebben daarna nog wat rondgehangen in een kroeg en hun hotelkamer. Dat kon ook makkelijk, want de volgende dag was er vanwege de late optredens geen evenement, opdat de festivalbezoekers goed uitgerust waren voor de komende weken.

De rustdag werd ook door Viktor en Tina aangegrepen rustig aan te doen. Ze bereidden zich in hun hotel in Roeselare op hun gemak voor op hun reis naar Harelbeke, wat vrijdag het middelpunt zou zijn. Daar was vrijdag de 27e namelijk een historische markt, met als middelpunt de voormalige E3 vlakbij deze stad. Zowel qua marktlocatie als qua centraal thema draait het om deze voormalig snelweg. Net als Waregem ligt ook Harelbeke binnen 30 km van hun hotel in Roeselare, al zou het stel na het avondeten in een plaatselijk pittoresk restaurant doorreizen naar Gent. Daar is namelijk diezelfde zondag 29 maart de derde festivaldag. Bovendien is deze stad uitermate geschikt om een weekend door te brengen, met haar historische bezienswaardigheden.

Deze eerste zaterdag van de vakantie werd dan ook voornamelijk gebruikt voor het ietwat rustig rondslenteren door het oude Gentse centrum en wat romantiek in de vroege en late Belgische avond. Alsnog gingen ze relatief vroeg naar bed, want zoals gezegd wachtte zondag een zware dag. De dag eindigde weliswaar in Wevelgem, maar het zwaartepunt lag in Ieper. Daar was namelijk ondermeer een tentoonstelling over hoe men in de Eerste Wereldoorlog omging met het gebruik van kasseien en een herdenking van de slachtoffers van diezelfde vernietigende oorlog. Later die avond keerde het echtpaar weer terug naar hun Gentse hotel om uit te rusten van deze zware dag wegens het restant van deze vakantie. Want het allerbelangrijkste moest nog komen.

Contact

Het Nieuwe Wielrennen